Erozivno trošenje zuba, još poznato i kao trošenje zuba zbog djelovanja kiselina, caklinska erozija ili zubna erozija, je rastuća prijetnja i vrlo brzo bi mogla postati glavna prijetnja dugoročnom zdravlju naših zuba - pravi je izazov 21. stoljeća. Ipak, malo ljudi je čulo za nju.

Ovo revolucionarno istraživanje je otkrilo da suvremena prehrana bogata kiselinama uzrokuje trošenje zuba.

Što je Istina o kiselinama
Gotovo kod 1 od 3 mlade osobe se već pokazuju znakovi trošenja zuba

Trošenje zuba je poznato po tome da se pogoršava tijekom vremena, tako da je ovo istraživanje još važnije jer otkriva kako se znakovi pokazuju kod čak 30% mladih odraslih osoba (18-35 godina starosti).

Ne možemo sami vidjeti rane znakove, ali kada stomatolog pregledava postoji li karijes ili bol zuba, također će biti u potrazi za ovih 5 znakova trošenja zuba zbog djelovanja kiseline: slaba, tanka, transparentna ili prozirna, požutjela i caklina bez sjaja.

Suvremena prehrana bogata kiselinama stavlja vaše zube u opasnost više nego što mislite.

Čak i nekoliko kiselinskih izazova dnevno mogu biti dovoljni da vaša caklina bude u opasnosti od trošenja zuba zbog djelovanja kiseline, poznatog i kao kiselinska erozija.

Nisu to samo gazirana pića, kava i vino; iznenađujuće, to mogu biti i zdrave namirnice: voće, voćni sokovi, mineralna voda s limunom, pa čak i umaci za salatu mogu povećati broj dnevnih kiselinskih izazova.

Otkriva se kako današnja prehrana utječe na naše zube. To je ISTINA O KISELINAMA.

Caklina i trošenje zuba zbog djelovanja kiselina

Caklina je bijeli, mineralima bogat zaštitni vanjski sloj naših zuba. Nije samo čvrsta, to je najtvrđa tvar u našim tijelima. Zanimljivo, caklina može biti oslabljena ili omekšana baš kiselinama koje se nalaze u našoj svakodnevnoj hrani i piću. Oslabljena, naša caklina se tada može lakše istrošiti. Tijekom vremena može se postupno stanjiti, postati manje sjajna i prozirnija, da bi se na kraju vidio žuti sloj ispod nje. Ovo su samo neki od učinaka trošenja zuba zbog djelovanja kiselina.

Trošenje zuba se može opisati kao gubitak zubnog tkiva (tj. cakline) i razlikuje se od kvarenja zuba. Mogu ga uzrokovati mehanički (npr. brušenje) ili kemijski (npr. kiseline iz prehrane) izazovi. Erozivno trošenje zuba, također poznato i kao trošenje zuba zbog djelovanja kiselina, troši caklinu najčešće zbog kiselina iz prehrane.

Pronamel® postoji kako bi pomogao osigurati budućnost zubima naše generacije.

Vjerujemo da bi svatko, mlad ili star, trebao imati snažne, zdrave i lijepe zube i još uvijek bi trebao moći uživati u ukusnoj, zdravoj hrani i piću - tijekom cijelog života.

Stoga smo poslali istraživače na globalnu misiju istraživanja istine o trošenju zuba zbog djelovanja kiselina. Potaknuti revolucionarnim novim istraživanjem, oni će otkriti kako trošenje zuba zbog djelovanja kiselina utječe na sve nas i što možemo napraviti da zaštitimo sebe od ove rastuće prijetnje našim zubima.

Oni će tražiti ISTINU O KISELINAMA od stomatologa, uzgajivača voća, kušača vina i od nas koji uživamo u svakodnevnoj zdravoj prehrani koju ne želimo mijenjati.

Stoga smo poslali istraživače na globalnu misiju istraživanja istine o trošenju zuba zbog djelovanja kiselina