Pravila privatnosti

GlaxoSmithKline (GSK) poštuje privatnost posjetitelja na svojim internetskim stranicama te se zalaže za zaštitu njihovih osobnih podataka. Ova Izjava o privatnosti objašnjava prikupljanje podataka, prijenos, obradu, korištenje, objavljivanje i sigurnosne prakse ove internetske stranice.

Imajte na umu da se ova Izjava o privatnosti ne odnosi na informacije prikupljene iz izvanmrežnih resursa i komunikacija.

Obvezujuća priroda

Pristupom i korištenjem ovih internetskih stranica, suglasni ste i pristajete na prikupljanje, prijenos, obradu, korištenje i objavljivanje vaših osobnih podataka kako je navedeno u ovoj Izjavi o privatnosti.

Opis podataka koje GSK može prikupiti i kako se koriste:

Podaci koje prikupimo od posjetitelja naše internetske stranice

GSK izravno sakuplja osobne podatke (odnosno podatke iz kojih se posjetitelja može identificirati, kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa) samo kad je to zatraženo i/ili ste nam ih dobrovoljno dostavili na ovim internetskim stranicama. Možemo koristiti podatke kako bismo odgovorili na vaše zahtjeve; unaprijedili našu razinu usluge i sadržaj naše internetske stranice; pružili vam savjete, korisne informacije, vijesti i ažuriranja proizvoda; obavijestili vas o novim GSK proizvodima i uslugama (gdje ste pristali na to); zatražili vaše mišljenje o našim proizvodima i uslugama; i za vlastite svrhe administracije i osiguranja kvalitete.

Ova internetska stranica nije namijenjena ili osmišljena kako bi privukla djecu mlađu od 13 godina. Putem ove internetske stranice ne prikupljamo svjesno osobne podatke posjetitelja te dobne skupine bez izričitog pristanka roditelja ili skrbnika.

GSK također automatski prikuplja (gdje je dostupno) podatke o vrsti preglednika i operativnog sustava, internetske stranice koje ste posjetili prije i nakon posjete ovim internetskim stranicama, standardne podatke servera i IP adrese (vidi dolje). Ovo se koristi za prikupljanje podataka, kao što je ukupan broj posjeta ovoj internetskoj stranici, broj posjetitelja na svakoj stranici ove internetske stranice i imena domena pružatelja internetskih usluga naših posjetitelja. Ove podatke, koji ostaju u skupnom obliku, koristimo da bismo shvatili kako se naši posjetitelji koriste ovim internetskim stranicama i na taj način poboljšali stranicu i usluge koje nudimo. Također možemo podijeliti ove prikupljene podatke s drugim tvrtkama unutar GSK grupacije, kao i sa trećim stranama.

Korištenje IP adresa

Adresa internetskog protokola (IP adresa) je niz brojeva koji su automatski dodijeljeni vašem računalu kad god se prijavite na poslužitelj vašeg pružatelja usluga ili preko lokalne mreže vaše organizacije (LAN) ili mreže širokog područja (WAN). Internetski poslužitelji automatski identificiraju vaše računalo preko IP adrese koja mu je dodijeljena za vrijeme online sesije.

GSK, ili tvrtke treće strane koje djeluju u naše ime, mogu prikupljati IP adrese za potrebe sustava upravljanja i analiziranja uporabe naše internetske stranice. Također, možemo koristiti IP adrese kako bismo identificirali korisnike naše internetske stranice kada budemo smatrali da je potrebno provesti usklađenost s Općim uvjetima uporabe internetske stranice ili kako bismo zaštitili naše usluge, stranicu ili druge korisnike.

Kolačići

GSK koristi kolačiće na ovim stranicama kako bi nam omogućili da analiziramo njihovo korištenje i poboljšali ih za posjetitelje naše internetske stranice. Kolačići su male datoteke koje se sastoje od niza slova i brojeva, smještene na vašem računalu od strane poslužitelja internetske stranice Za detaljne informacije o kolačićima koje koristimo i svrhe u koje ih koristimo, pogledajte naša Pravila o kolačićima.

Kako štitimo vaše osobne podatke?

GSK je posvećen korištenju komercijalno razumnih sredstava kako bi se osiguralo da su vaši osobni podaci zaštićeni na odgovarajući način, prema osjetljivosti informacija. GSK koristi niz sigurnosnih tehnologija i postupaka kako bi pomogao zaštititi vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, uporabe ili objavljivanja. Na primjer, osobne podatke koje ste nam dali možemo pohraniti na računalne poslužitelje s ograničenim pristupom, a nalaze u nadziranim objektima. Nažalost, prijenos informacija putem interneta nije potpuno siguran. Iako ćemo dati sve od sebe kako bismo zaštitili vaše osobne podatke, ne možemo u potpunosti jamčiti sigurnost vaših podataka objavljenih na našoj internetskoj stranici, svaki prijenos odvija se na vaš rizik. Iako ne možemo jamčiti da se gubitak, zlouporaba ili mijenjanje podataka neće dogoditi, nakon što primimo vaše podatke, uložit ćemo sve komercijalno razumne napore kako bismo spriječili takve nepoželjne pojave.

Dijeljenje osobnih podatke s trećim stranama

GSK neće prodati ili iznajmiti osobne podatke trećim stranama. Ponekad se odabrane treće osobe ipak koriste za pružanje stručne podrške GSK-u u vezi s internetskom stranicom i takve treće strane mogu, s vremena na vrijeme, imati pristup vašim podacima kako bi im se omogućilo pružanje tih usluga za GSK. Molimo, budite uvjereni da su sve tvrtke koje pružaju takve usluge podrške GSK-u zadovoljile iste standarde zaštite podataka kao i GSK te im je zabranjeno korištenje podataka za vlastite potrebe. Konkretno, GSK ne dopušta svojim pružateljima usluga korištenje vaših osobnih podataka za svoje marketinške aktivnosti.

U nekim posebnim slučajevima, mogli bismo otkriti vaše osobne podatke u sljedećim okolnostima:

- kada imamo razloga vjerovati da je otkrivanjem ovih podataka potrebno identificirati, kontaktirati ili pokrenuti pravne mjere protiv nekoga tko može biti uzrok povrede vama, ili na neki drugi način povrjeđivanjem ili uplitanjem u GSK-ova prava, vlasništva ili operacije te drugim korisnicima ovih internetskih stranica, ili drugima koji bi mogli biti oštećeni takvim aktivnostima

- kada vjerujemo da zakon to zahtijeva, ili kao odgovor na bilo kakav zahtjev od strane tijela za provedbu zakona u vezi s kaznenom istragom, odnosno državnih ili upravnih tijela u vezi s parničnim postupkom koji je u tijeku ili administrativnom istragom.

- u vezi sa značajnom korporativnom transakcijom, poput prodaje linije proizvoda ili podjele, spajanja, konsolidacije, prodaje imovine, ili u malo vjerojatnom slučaju stečaja.

Osobni podaci prikupljeni na ovim internetskim stranicama mogu se prenijeti, pohraniti i obraditi u vašoj zemlji prebivališta ili bilo kojoj drugoj zemlji u kojoj GSK ili njegova povezana društva, kooperanti ili zastupnici imaju predstavništvo, uključujući Sjedinjene države i države izvan Europskog gospodarskog prostora ("EEA "). Također treba napomenuti da vaši podaci mogu biti obrađeni u zemljama s nižim standardima zaštite podataka nego u vašoj zemlji prebivališta. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na prijenos, obradu i pohranu podataka izvan svoje zemlje prebivališta te izvan EEA. GSK će osigurati da će se, ako se podaci prenose izvan vaše zemlje prebivališta, i dalje tretirati sukladno istoj Izjavi o privatnosti.

Pristup

Imate pravo ažuriranja ili ispravljanja svojih osobnih podataka u bilo kojem trenutku na način da nam se obratite pisanim putem, kao što je navedeno na kraju ove Izjave o privatnosti. Imate pravo na pristup podacima o vama na temelju vaših lokalnih zakona, a može se ostvariti u skladu s tim zakonima. Svaki zahtjev za pristupom može biti predmet naknade od 10,00 GBP za naše troškove kako bismo vam pružili detalje o podacima.

Poveznice na druge internetske stranice

Ova internetska stranica može s vremena na vrijeme pružiti poveznice na druge GSK-ove stranice te stranice trećih osoba kao usluga našim korisnicima. Ova Izjava o privatnosti ne odnosi se na te internetske stranice. Slažete se da, ako se odlučite za ulazak na takvu stranicu, GSK nije odgovoran za dostupnost takvih internetskih mjesta i ne pregledava i ne podržava te neće biti odgovoran, izravno ili neizravno, za to (i) kako ove internetske stranice koriste vaše osobne podatke, (ii) sadržaj takvih internetskih stranica, uključujući (bez ograničenja) reklame, proizvode, robe ili druge materijale ili usluge dostupne na tim internetskim stranicama i (iii) korištenje takvih internetskih stranica od strane drugih osoba.

Molimo da obavezno provjerite Izjavu o pravnim pitanjima i privatnosti objavljenu na svakoj internetskoj stranici prije nego što unesete bilo kakve osobne podatke.

Izmjene

Možemo povremeno ažurirati ovu Izjavu o zaštiti privatnosti. Ako su promjene materijalne, također možemo objaviti obavijest na ovoj internetskoj stranici. Potičemo vas da povremeno ponovno pročitate ovu Izjavu o zaštiti privatnosti kako bi bili informirani o tome kako pomažemo u zaštiti osobnih podataka koje prikupljamo. Daljnje korištenje ove internetske stranice predstavlja vašu suglasnost na Izjavu o zaštiti privatnosti i svim promjenama.

Ova izjava je zadnji put ažurirana 4.12.2014

Kontaktirajte nas

Pitanja, komentari i upiti u vezi s istim Pravilima privatnosti su dobrodošli i moraju biti naslovljeni na:

GlaxoSmithKline d.o.o., družba za promet s farmacevtskimi izdelki, Ljubljana,
Ameriška Ulica 8,
1001 Ljubljana,
telefon: +386 1 280 25 00