Dostupnost

GlaxoSmithKline ima stalnu obvezu osigurati da je sadržaj na ovim stranicama dostupan najširem krugu posjetitelja, bez obzira na mogućnosti.

Vjerujemo da ova internetska stranica zadovoljava ili premašuje zahtjeve kriterija razine A World Wide Web konzorcija u okviru Inicijative za pristupačnost sadržaja (WCAG WAI) 2.0 smjernica.

Veličina teksta

Veličinu teksta moguće je mijenjati odabirom opcije za promjenu veličine teksta u izborniku internetskog preglednika: kod većine internetskih preglednika ovome se može pristupiti odabirom opcije Pregled ? Veličina teksta ili pritiskom na tipke Ctrl + i Ctrl - na vašoj tipkovnici.

Tekst poveznica

Svi tekstovi poveznica trebaju biti smisleni kada se pročitaju izvan konteksta te poveznice trebaju biti jasno prikazane koristeći drugačiji izgled teksta od uobičajenog izgleda teksta na stranici.

Neovisnost o JavaScriptu

Na svim mjestima gdje se za navigaciju ili funkcionalnost koristi JavaScript ili neka druga skripta, dostupan je i alternativni mehanizam za pregled sadržaja za slučaj da internetski preglednik ne podržava skripte.

Kontrast boja

Provjerili smo sve kombinacije boja teksta i pozadine kako bismo osigurali dovoljan kontrast, a također smo se pobrinuli i da boja nije jedini element koji određuje podatke.

Stilski predlošci

Za kontrolu prikaza stranica koristili smo Cascading Style Sheets (CSS), a kod sadržaja smo koristili pravilno strukturirano označavanje. U slučaju da stilski predlošci nisu podržani ili je njihovo prikazivanje onemogućeno, još uvijek je moguće pristupiti i pročitati podatke.

PDF-ovi

Na ovoj internetskoj stranici smo u mnogim slučajevima dali HTML verziju PDF-ova , ali ako želite koristiti program za čitanje PDF dokumenata, možete saznati više na Adobe Accessibility Resource Center.